Yoga in Leeuwarden

Door yoga word je bewuster van je lichaam, houding, eigen gedachten en je gewoonten. Je leert over je eigen mogelijkheden en wanneer je soms gas terug moet nemen. Je voelt je energieker, fitter en weerbaarder. Door de herhaling van ogenschijnlijk dezelfde oefeningen leer je juist te verdiepen. Je kunt kiezen uit verschillende vormen van yoga waarbij het verschil zit in de intensiteit/activiteit. Probeer eens een les is ons advies. Want de ene vorm is wat dynamischer en de andere wat rustiger. Yoga is een totale oefening waarin fysieke kracht, geesteskracht, souplesse, conditie en ontspanning allemaal aan bod komen. Geniet van jouw yoga. Wanneer kom je?

Slow flow yoga:
(Slow) flow, is een dynamische vorm van yoga. De houdingen (asana's) zijn vloeiend aan elkaar verbonden (Vinyasa). Gekoppeld aan de ademhaling volgen de asana's elkaar op een rustig tempo elkaar op. De synchronisatie van de bewegingen met een bewuste ademhaling zorgt voor een flow. Aan het einde van de les volgt de eindontspanning. (Slow) Flow is toegankelijk voor zowel beginners als voor degene die al bekend is met yoga. Een fijne balans tussen kracht, souplesse en ontspanning. Zowel fysiek als geestelijk een cadeautje.

Yoga op maandag / 17.30 uur:
In deze les wordt je uitgedaagd op het gebied van conditie, kracht, balans en souplesse middels het doorlopen van een aantal series van aaneengesloten houdingen (Asana's). Hierbij is het de kunst om de ademhaling gecontroleerd te houden.
Bij regelmatige training zullen je houding, je overall conditie en met name je core strength verbeteren en zul je merken dat je steeds dieper in de verschillende houdingen kunt komen.
Laat je eventuele vooroordelen over yoga achterwege en doe gerust een keer mee en kijk of het iets voor je is, en daarbij zijn ook de heren van harte welkom; de les is een prima aanvulling op je andere sporten!

De yoga lessen met level 2-3:
Deze yogales is voor mensen die bekend zijn met de basishoudingen uit de yoga. Je hebt meer dan 10 lessen gevolgd en hebt een goede conditie, weinig blessures en bent toe aan wat fysiek uitdagende houdingen.

Athlete's Yoga: Deze yogales is bedoeld voor alle sporters die vrij eenzijdig trainen en wel wat rek- en strekoefeningen kunnen gebruiken. Het doel is bewustwording van je beperkingen in bepaalde spiergroepen en door een uitgekiende opbouw van deze les ge je verantwoord versterken, verlengen en daarmee breng jij je lichaam weer in balans.

Vrijdagochtend les:
Deze les staat in het teken van voorbereiding op het weekend, het loslaten van je (werk)week. Via ademhalingstechnieken, zachte bewegingen van het lischaam, kom je tot jezelf en gaan we ervoor om de rust (terug) te vinden 'Zachtere' houdingen die minder fysieke kracht vereisen. We leggen meer nadruk op ademhaling,meditatie en asana's (yoga houdingen). Een lekkere les om te ontspannen..Een trager tempo... Verbeter je flexibiliteiet en laat los.

Vrijdagmiddag les 16.00:
Vinyasa Yoga is een krachtige en dynamische vorm van Yoga voor een sterk en energiek lichaam en een heldere geest. Hierbij voer je houdingen in series achter elkaar uit. Je flexibiliteit neemt toe, je bloedsomloop komt op gang en je ontwikkelt meer spierkracht. Ademhaling speelt een grote rol en zorgt voor meer energie en ontspanning. De dynamiek van Vinyasa Yoga heeft ervoor gezorgd dat dit in het Westen op dit moment één van de populairste yogastijlen is.

 

Gratis sfeer proeven bij Bodyshape - Your Personal Gym in Leeuwarden / Goutum

Geheel voor nop een week lang alles ontdekken wat Bodyshape te bieden heeft. Van fitness tot groepsles, je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen en het kost je niets. Zet daarom vandaag die eerste stap en claim hieronder jouw gratis proefweek nu het nog kan, het kost je slechts 1 minuutje! 

 • "Eerlijke sportschool. Hard werken en bewust eten levert resultaat op. Advies is goed."

  Jelle Spijkstra
 • "Een persoonlijke en professionele sportschool. Ik wil nergens anders meer sporten."

  Marleen Suurmeijer
 • OPEN DAG BODYSHAPE

  OPEN DAG BODYSHAPE

  Op zaterdag 19 januari organiseren Bodyshape en ReSeth gezamenlijk een Open dag. Activiteiten zullen plaats vinden tussen 10:00 uur en 13...

  Lees meer
 • Work it out!

  Work it out!

  Zo, inmiddels zijn we een aantal maanden verder. Na een geweldige start in november gebeurt er nog steeds van alles bij Bodyshape, Your P...

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.