Sporten met Alex: “Zo vind ik mijn motivatie”

Met trots kan ik jullie vertellen dat ik weer twee keer per week aan het sporten ben. Niet echt een nieuwjaars-voornemen (daar doe ik sowieso niet aan), maar ik ben zeker van plan het nu echt een heel jaar vol te houden. Want zoals iedereen weet, het is o zo makkelijk om te verzaken. Dat is bij mij niet anders. Ik sla vandaag even over, want het komt me niet goed uit. Excuses zijn zo makkelijk te verzinnen. Dat kost me echt geen moeite. Maar de vraag die je jezelf moet stellen is, hoe lukt het dan wel om door te gaan? Waarom accepteert iedereen van zichzelf dat een hele zak chips of chocoladereep verorberd mag worden, maar ook dat je wel een sportbeurt mag missen? 

Ik heb geprobeerd om dit zelf te achterhalen met pure logica, ik heb gesproken met mijn fanatieke collega’s (voor hen is sporten namelijk een way of life) en ik heb zelf rondgeneusd op het wereldwijde web. Ik heb hier voor mezelf een conclusie aan verbonden. Als je voor jezelf hebt besloten om twee keer per week te sporten, probeer dan drie keer per week sporten in je agenda te plannen. Zo mag je heerlijk een keertje per week missen. Als je dan toch die drie keer haalt, duim ver omhoog. Pure winst!

De tante van mijn moeder zei vroeger altijd: Zonder zin gaat het ook wel. Verdere uitleg overbodig. Laat de drukte op je werk niet als excuus gelden. Ik weet 100% zeker dat jij je goed voelt als je jouw training hebt afgerond. Probeer anders tijdens lunch te sporten. Maakt je de rest van je werkdag ook nog productiever.

Verder wil ik jullie de volgende tips meegeven om het ‘naar de gym gaan’ makkelijker te maken:

 1. Sport je altijd in de ochtend, trek dan na het opstaan meteen je sportkleding aan. Dan ben je dat excuus van weer naar boven moeten lopen alvast kwijt. Ga ook niet eerst nog even ‘hangen’ op de bank met een krant of tijdschrift. Gelijk doorrrr!
 2. Maak een spel van je training. Wat voor spel dan ook. Maak het leuk voor jezelf. Simpel spel is natuurlijk het steeds zwaarder gaan trainen en daar plezier uit halen. Vorderingen kun je uiteraard bijhouden op onze app. Vind je eigen spel. Sta er voor open om je oefening leuk te vinden. Voor iedere minder leuke oefening is er ook een oefening die leuker is. Of minder-minder leuk. Ga die dan lekker doen!
 3. Denk aan het gevoel dat je hebt, als je je training hebt afgerond. Lekker gevoel toch? Voldaan. Doe niet maand-in-maand-uit hetzelfde. Laat je schema aanpassen. Doe eens een andere les. Zorg voor afwisseling.
 4. Wees realistisch. Denk niet dat je na 3 trainingen al een kilo kwijt bent. Of een kilo zwaarder. Resultaat heeft tijd nodig. Babysteps.
 5. De echte fitnessspecialisten binnen ons team hebben eigenlijk maar één echte toevoeging. Heb je doel duidelijk voor ogen! Waarom wil/moet je sporten? Weet waarvoor je het doet!
 6. Vertaalt naar Bodyshape: Ga niet naast Peter staan, maar naast mij. Is een stuk minder imposant:) 

Lukt het na al deze goede tips dan nog steeds niet en heb je een stok achter de deur nodig, kun je je altijd nog aanmelden voor ons Stok-achter-de-deur-programma. Trainen op afspraak. En “zware” consequenties bij afwezigheid.

Na het schrijven van deze blog hoop ik zo dat ik hier zelf iets aan heb. En jullie ook natuurlijk. Ik ga het in ieder geval proberen. Wil je mij zien shinen: IEDERE dinsdagochtend vroeg en IEDERE vrijdag begin van de middag. 

See you here! Alex

 • "Eerlijke sportschool. Hard werken en bewust eten levert resultaat op. Advies is goed."

  Jelle Spijkstra
 • "Een persoonlijke en professionele sportschool. Ik wil nergens anders meer sporten."

  Marleen Suurmeijer
 • De zin en onzin over suppletie

  De zin en onzin over suppletie

  Waarom Omega-3 vetzuren een toegevoegde waarde zijn in al je levensfases

  Lees meer
 • Sporten met Alex: “Zo vind ik mijn motivatie”

  Sporten met Alex: “Zo vind ik mijn motivatie”

  Excuses zijn zo makkelijk te verzinnen, maar hoe vind je motivatie om te sporten?

  Lees meer
Meer nieuws